Assessors

José Luis Ballvé


Especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Docent sobre tabaquisme per a professionals de l’Atenció Primària, incloent en curs d’Introducció a la Medicina de Família i Comunitària per a residents. Fa recerca en diversos temes d’atenció primària destacant el tabaquisme i la comunicació.
Mercè Barau Germès


Llicenciada en Farmàcia i en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona. Actualment titular de una farmàcia al barri de Gràcia. Vocal de la Junta de Govern del Col·legi de Farmacèutics de Barcelona.
Rosa Maria Casademont


Doctora i pediatra per la Universitat de Barcelona. Professora associada clínica a la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2011. Actualment, treballa com a pediatra d’atenció primària en el CAP Vallcarca-Sant Gervasi de Barcelona, on té especial cura de la prevenció del tabaquisme actiu i passiu en nens i adolescents
Francisco Camarelles


Metge de família al Centre de Salut Infanta Mercedes de Madrid. Doctor de Medicina per la Universidad de Alcalá i expert universitari en tabaquisme. Membre del Grupo Abordaje al Tabaquismo (GAT) de semFYC (Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria) i del Grupo de educación sanitaria y promoción de la salud del PAPPS de semFYC. https://about.me/fcamarelles
Rodrigo Córdoba


Doctor en Medicina. Professor associat de la Facultat de Medicina de Saragossa. Especialista en Medicina de Família i Comunitària. Coordinador del Grup d’Educacion Sanitària i Promoció de la salut de la Societat Espanyola de Medicina de Família i Comunitària (semFYC). Membre del Grup de Tabac de semFYC. Membre de la Sociedad Española de Especialistas en Tabaquismo (SEDET). Delegat en Aragon del Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo (CNPT).
Cristina Castellà


Metgessa de Família i Comunitària, va formar-se com especialista a l’ABS Florida Nord (L’Hospitalet) i ara treballa al CAP Lloret Centre de Lloret de Mar, a Girona. És referent de respiratori i tabac de la zona.
Regina Dalmau


Especialista en Cardiologia a l’Hospital Universitari la Pau. Responsable de l’àrea de tabaquisme en la Unitat de Rehabilitació Cardíaca. Presidenta del Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo (CNPT). Coordinadora Nacional de Prevenció Cardiovascular a la Societat Europea de Cardiologia.
Elena Castellanos


L’any 2001 va llegir la seva tesi doctoral sobre una interveción per deixar de fumar durant la gestació. És coautora de diverses guies per a professionals de la salut reproductiva sobre com ajudar a les dones a deixar de fumar. És vocal de la Societat Catalana per a la Prevenció i Tractament del Tabaquisme (SCATT).
Marcos García Rueda


Pneumòleg i Doctor en Medicina. Màster en tabaquisme per la Universidad de Sevilla, Expert Universitari en Tabaquisme per la Universidad de Granada i per la Universidad de Las Palmas. Expert SEPAR en Tabaquisme. Membre del grup de tabaquisme de ERS, SEPAR i Neumosur. Membre de la Junta Directiva del Grup de Tabaquisme de la SEPAR. Coordinador del grup de tabaquisme de Neumosur. Membre de la Xarxa de Formadors del Plan Integral de Tabaquismo de Andalucia (PITA). Responsable de la unitat de tabaquisme de la Unidad de Gestión Clínica Medicoquirúrgica de Enfermedades Respiratorias (UGCMQER) del Hospital Regional Universitario de Málaga (Carlos Haya).
Ana María Furió


Metge especialista en Medicina Familiar i Comunitària. Centre de Salut d’Ayora. Màster en Tabaquisme per la Universidad de Cantabria (2007-2008). Membre del Grupo de Abordaje al Tabaquismo (GAT) de SVMFiC (Sociedad Valenciana de Medicina Familiar y Comunitaria) des de 2007 i del Grupo Abordaje al Tabaquismo GAT de semFYC (Sociedad Española de Medicina Familiar y Comunitaria) des de 2010. Delegada a València del Comité Nacional para la Prevención del Tabaquismo (CNPT) des de juny 2015. Vocal de Grups de Treball de la SVMFiC des des 2015.
Sílvia Granollers


Infermera de l’EAP Sant Just i professora associada de la Universitat de Barcelona. Membre des dels inicis dels grups de tabaquisme de la CAMFiC (GRAPAT) i de la SEMFyC (GAT), actualment també forma part del Comité Tècnic del PAPSF. Compagina la seva tasca assistencial amb la de docència.
Sílvia Mondon


Psiquiatra, experta en alcohol i addiccions en general i tabac en particular. Treballant a l’Hospital Clínic. Intentant no perdre l’oportunitat per realitzar consell i intervenció respecte al tabac -sigui quina sigui- en els pacients amb problemes de salut mental o no.
Joan Pardo


Diplomat d’Infermeria per l’Escola Universitària Joan XXIII, adscrita a la Universitat de Barcelona. La seva tasca professional s’ha desenvolupat majorment en l’àmbit de L’AP, treballa en l’ABS Reus II on és referent del PAPSF i porta una consulta d’ajuda per deixar de fumar.
Anna Riccobene


Infermera especialista en oncologia, membre de la Unitat de Control del Tabaquisme-ICO i responsable de la consulta de tabac de la mateixa.
Jacobo Sellarés


Doctor en Medicina. Especialista sènior del servei de Pneumologia de l’Hospital Clínic de Barcelona. Responsable de l’atenció al tabaquisme del servei de Pneumologia. Secretari i soci fundador de la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum de Tabac (SCATT). Professor clínic de la Universitat de Barcelona.
Josep Maria Sánchez


Metge adjunt del Servei de Medicina Preventiva de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron. Profesor associat de la Universitat Autònoma de Barcelona desde l’any 2000 i responsable de la Unitat Especialitzada de deshabituació de Tabac del Servei de Medicina Preventiva des de l’any 1995 on fa assistència tant a pacients ingressats i ambulatoris com a personal sanitari fumador.

Antoni Baena


Psicòleg per la Universitat Autònoma de Barcelona i Doctor en Psicologia per la Universitat Ramon Llull. La seva tasca professional s’ha desenvolupat principalment en la clínica i en la formació del tabaquisme. Actualment és membre de la UCT-ICO.
Esteve Fernandez


Cap de la Unitat de Control del Tabac, Institut Català d’Oncologia (ICO-IDIBELL). WHO Collaborating Center for Tobacco Control. Professor Titular d’Epidemiologia i Salut Pública. Universitat de Barcelona
Guadalupe Ortega


Infermera, coordinadora del Programa Atenció Primària Sense Fum (PAPSF) fruit de la col·laboració de l’ASPCAT, l’AIFICC i la CAMFiC i del programa Infància Sense Fum de l’ASPCAT.
Josep Maria Suelves


Responsable d’Investigació i Informació Tècnica en Educació Sanitària de l’Agència de Salut Pública de Catalunya del Departament de Salut. Generalitat de Catalunya.